2 juni 2018
15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Gimonäs Umeå IF - Ohtana/Aapua FF

På Nolia vinner Gimonäs mot Ohtana/Aapua med 4-0 (2-0). Gimonäs får första läget i femte minuten där Felle får bort bollen samtidigt som han får en smäll vid kollisionen. OA:s första läge kommer i den 12:e minuten när Adam nickar från bra läge men oturligt nog tar bollen på en Gimonäs-spelare och över ribban. I den 17:e minuten står vi på hälarna när Gimonäs Alexander Kinnunen har bollen på mittplan och med en genomskärare hittar han Noa Lindahl som ur misstänkt offsideläge sprintar igenom och rullar in 1-0. Efter målet blir det alltmer Gimonäs och OAFF kommer bara i några ströanfall utan att skapa chanser. I den 34.e minuten får Gimonäs en vänsterhörna där vi är väldigt passiva och en sopren Abdirahman Hussain kan tåa in bollen till 2-0. Halvlekens sista läge blir OA:s när Danne Mäki drar på en hård frispark som tvingar målisen till en fin räddning. Paussiffrorna 2-0 speglar matchen.

Andra halvlek inleds klart bättre från OAFF: s sida och man är på väg att skapa chanser på inspel men Gimonäs-försvaret är vattentätt denna eftermiddag. Vårt bästa läge kommer i den 67:e minuten när en hörna nickas mot mål av Adam och Kotten nickar vidare men prickar överkanten av ribban. Anders Palo och Joel Hiltunen har sedan två bra skottlägen från 15 meter men målvakten klarar båda. I den 79:e minuten tar sig Gimonäs Samuel Ketema igenom, rundar Felle och rullar in 3-0. Strax före slutet spikar Abdirahman Hussain slutresultatet 4-0.

Sett över hela matchen är Gimonäs seger helt rättvis där vår första halvlek är för dålig. Andra halvlek är klart bättre från OA där vi var värda ett mål. I OA var det ingen som kom upp i den standard som laget normalt har så spelarbetygen glömmer vi denna soliga dag. Det enda som var sämre än OA:s insats var fotbollsplanen som måste vara seriens sämsta konstgräs. I Gimonäs går plussen till backlinjens El Hadj Ndione mittfältaren Alexander Kinnunen och forwarden Abdirahman Hussain.
Domaren Jonathan Forsman gör en godkänd insats men har en förmåga att skapa en olustig stämning på plan genom sitt aggressiva beteende.
Hörnor: 3-9, Gula kort: 0-4
Laget: Felle - Liam, Kotten, Palo, Nisse - Joel H, Mäki (ut 90), Svanlöv (ut 82), Hugo (ut 59) - Borri, Adam
Ers: Sakrin (in 59), Elias P (in 82), Joel O (in 90), Elias Y, Bosse